Blinit sen seitsemällä täytteellä
Blinit ja niiden lisukkeena nautittavat suussa sulavat kalaherkut kuuluvat talveen. Järjestä ystävillesi slaavilaishenkinen blini-ilta tai nautiskele omassa rauhassa. Blinit maistuvat taivaallisilta kaikin tavoin.
Herkkunuotan blinipannut kuumenevat ensimmäisen kerran jo marraskuun tienoilla ja herkullisia blinejä paistetaankin asiakkaiden iloksi koko talven ajan. Katso videolta, kuinka sutjakkaasti blinit syntyvät Herkkunuotan keittiössä.
Täytevaihtoehdot blinien kanssa ovat runsaat. Tiskiltämme saat sekä valmiita lisukkeita että vinkkejä omiin täytekokeiluihin.
Perinteisesti blinien kanssa nautitaan mätiä, silputtua sipulia sekä smetanaa. Eri kalalajien hehkuvan väriset mädit kannattaa asetella näyttävästi esille. Muita blinien seuraksi sopivia lisukkeita ovat esimerkiksi Herkkunuotan maukkaat mousset ja mössöt, katkaravut sekä savukalat ja graavatut kalat.
Kokeile blinien kanssai kuuluisaa sillikaviaariamme. Sen voi helposti valmistaa myös itse:
Herkkunuotan sillikaviaari
4 hengelle
AInekset:
150 g matjes sillifilettä
½ punasipuli
1 rkl silputtua tilliä
1 rkl pieniä kapriksia
2 kovaksi keitetty kanamunaa
¼ omenaa ( mielellään Granny smith )
1 dl täysmajoneesia
½ dl smetanaa
1 rkl karkeaa dijon sinappia
1 rkl piparjuuritahnaa
Valmistus: Valuta silli ja pilko sillit pienemmiksi paloiksi. Pilko sipuli pieneksi ja silppua tilli. Pilko kananmuna pieneksi. Kuori omena ja kuutio pieneksi. Valuta kapriksista neste pois. Sekoita majoneesi, smetana, sinappi ja piparjuuritahna keskenään. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa mielellään ainakin tunnin verran. Sillikaviaari sopii blinien lisäksi myös uusien perunoiden, paistetut saaristolaisleivän tai uuniperunan kaveriksi.
Blinien ääreen on mukava kokoontua vaikkapa perheen kesken. Täytteet kannattaa suunnitella ruokailijoiden mieltymysten mukaan. Alkupalaksi sopivat loistavasti suolakurkun viipaleet venäläisittäin tarjottuna smetanan ja hunajan kanssa. Alkupalana toimivat myös erilaiset keitot. Blinitarjottimella mätien, katkarapujen, mössöjen ja sillikaviaarin lisäksi voit tarjota riistan ystäville peuratartaria tai savuporotäytettä. Näihinkin löydät aineet Turun Kauppahallista. Kasvissyöjille blinien kanssa maistuvat esimerkiksi sienisalaatti tai merileväkaviaari.